vineri, aprilie 22, 2016

Laşte cu ulei de semințe de dovleac



         Ce înseamnă să ai timp liber...s-au adunat în doar câteva zile, muuulte rețete pe caare abia aştept să vi le prezint. Rețeta de astăzi nu face parte din categoria "rețete uşoare pentru stomac", însă promit să revin după Paşte cu una! :)
        Laşte (sau cum le spunea bunica mea: surcele) este mâncarea mea preferată din copilărie, ok a mea şi a tatălui meu! Când mergeam la țară, la bunica, mă aştepta întotdeauna cu o tigaie de cartofi prăjiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atât de gustoase! Poate că nu pare, sincer denumirea de "ulei de semințe de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine, nu sunt fan dovleacului. TOTUŞI, acest ulei m-a dat pe spate în combinație cu laştele! Dacă nu aveți timp pentru framântat , alea alea, puteți să înlocuiți laştele cu paste, însă se simte diferența! Mergeți pe încredere şi faceți această rețetă delicioasă, la urma urmei, eu nu postez rețete care nu dau pe spate, nu ? ahaha:))
                                                                                                             




Ingrediente:
1kg făină
3 ouă
aprox. 400 ml apă călduță
sare
ulei de semințe de dovleac


        Deja încep să mă mai învăț cu frământatul ( TOT NU IMI PLACE FRĂMÂNTATUL, să fie clar!).  Aşadar, punem făina într-un castron mare, lăsând un cuibuşor în mijloc. În cuibuşorul din mijlocul făinii punem cele 3 ouă bătute şi puțină sare.


        Amestecăm uşor făina cu ouale, adăugând treptat şi apa călduță. Turnăm apa câte puțin, până ce compoziția se leaga şi obținem un aluat omogen pe care îl frământăm (mai adăugaţi şi făină la nevoie). Aluatul îl împărțim în 4 (sau în câte bile doriți, cum vă este mai uşot) întidem pe rând fiecare bilă într-o foaie subțire.




        Tăiem apoi laşte şi mai mari şi mai mici şi mai late şi mai înguste ahaha:)). Deci tăiem laştele înfuncție de răbdare, în fâşii subțiri şi lungi.



        Laştele le întindem pe o foaie maare (sau hârtie de copt) şi le lăsăm la uscat peste noapte sau dacă sunteți nerăbdători ca şi mine, le lăsăm la uscat măcar 2-3 ore.


        Punem apa la fiert împreună cu o lingură cu sare şi când fierbe, adăugăm laştele şi le lăsăm la fiert. Le scurgem de apă şi le întindem pe masă să se usuce bine de apa rămasă.



         Şi, însfârşit, le servim alături de uleiul de semințe de dovleac şi puțină sare!





6 comentarii:

  1. Anonim8:14 p.m.

    Ce idee! Nu am stiut ca exista asemenea ulei si nici macar ca se mananca cu laste! Super,am sa incerc si eu reteta maine.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona9:19 p.m.

    Imparti si cu vecinii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Aha, deci lastele sunt un gen de taitei... bine de stiut! Prima data am crezut ca e o greseala de tipar, si ai pus l in loc de p de la paste :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ahaha am mai auzit asta :) Sunt un fel de taitei mai grosi, taare buni :)

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts