vineri, august 19, 2016

Cupcakes cu fructe de padure si 1 an de blogging


          Pfiuu si acum imi amintesc cum m-am dat peste cap sa imi cumpar un aparat foto mai bun, ma intrebau ai mei pentru ce imi trebuie, eu raspundeam ca pentru pozat mancarea si ei credeau ca am cu capul haha:)). Primele mele retete incercate (inafara de cele facute in copilarie despre care v-am povestit aici si inafara de paste, desigur) au fost CRISPY STRIPS si CHOCOLATE LAVA CAKE  si va spun ca habar nu am de ce am inceput cu acestea! Sora mea este obsedata de chocolate lava cake, dar de ce crispy strips nu stiu haha:)). Nu stiu nici de unde pasiunea mea nebuna pentru gatit, pur si simplu, imi place sa gatesc, sa simt cum eu fac cu mana mea tot ceea ce mananc. Pana si curatenia, cand eram mica, o faceam incepand cu bucataria apoi restul. Ataat de amuzante mi se par aceste lucruri cand stau si ma gandesc la ele, rad singura scriind aici haha:)). Dooamne, da chiar un  an deja?!! Ataaata m-am visat avand un blog... citeam fiecare postare de Can'tboilanegg si imi placea la nebunie cum ma simteam mai apropiata de Diana doar citindu-i micile povestioare si am spus ca asta voi face si eu cand voi avea un blog. Si asta am si facut!!
          Si vaai cat m-am mai chinuit haha:)). Fa poza la aia, invata aia, gateste aia, scrie aia, fa aia, intoarce toata casa pe dos pana cand iese poza perfecta, etc. Pe bune, faza cu "intoarce casa pe dos" chiar se intampla mereu, si acum! Pregatesc papa, aranjez decorul, fac repede pana nu ajunge cineva acasa sa vada ce am imprastiat, mai aranjez una alta si se aude usa deschizandu-se! OPSS, "Ce faci mamica? Euu imediat strang de aici, promit!" Isi pune mainile in cap si imi zice: "Dooamne, cum ai atata rabdare sa tot faci dinastea?" Adica,  euu, care nu sunt o persoana fooarte rabdatoare, am o rabdare de invidiat in bucatarie. Poate ca imi mut patul aici si in bucatarie dorm!
          Am vrut ca blogul meu sa fie unul modest, personal si care sa incurajeze fetele tinere sa se apuce de gatit, sa nu treaca anii si sa nu descopere minunata arta a gatitului. Ouuf si cat m-am amagit cu gandul "cine asculta de mine, o copila?" si cand am primit mesaje de la doamne si domnisoare cu intrebari legate de gatit m-am simtit extraordinar! Niciodata, NICIODATA, sa nu va subestimati talentul!! Am intrat cu pasi timizi in blogosfera culinara, cu cate o reteta pe saptamana, poate doua. Ma gandeam pff e cam neinteresanta si banala reteta aceasta si iata ca sunt uimita de fiecare mesaj pe care l-am primit din partea voastra, fiecare cuvand frumos si fiecare incurajare pe care am primit-o direct in sufletul meu. Nu vreau sa fac roamane, cred ca deja am scris cam mult, insa vreau sa stiti ca sunt alaturi de voi, va impartasesc trairile mele personale si intotdeauna impart entuziasmul cu voi, un entuziasm creat de voi prin aprecierile voastre pentru blogul meu si pentru mine! Daca doriti, puteti sa lasati un comentariu mai jos despre ce a insemnat DELIGHTS pentru voi in acest an (folosind comentariul cu ajutorul FACEBOOK-ULUI, CONTUL GOOGLE sau daca nu aveti cont, folositi NUME/ADRESA URL, nu e musai sa completati ADRESA URL, insa daca se poate sa renuntati la ANONIM, as vrea sa va cunosc numele) sau sa imi trimiteti mesaj pe pagina DELIGHTS.
          LA MULTI ANI, DELIGHTS!
*P.S. ooh, e musai sa va lamuresc cu reteta de mai jos!! M-au cucerit foitele pentru briose cu bulinute, au cam 5.5 cm, deci inalte rau! Din ingredientele de mai jos am facut 3 cupcakes-uri MARI, ceea ce este echivalentul a aprox. 6 cupcakes-uri obisnuite. Daca doriti mai multe briose, dublati/triplati ingredientele. Saptamana aceasta am facut 3 ture de prajitura cu prune (am sa o prezint curand) si ca sa nu mai punem atatea kg in plus, am decis sa fac cateva briose ca sa sarbatorim virtual 1 an de blogging. Pupici!




Ingrediente (3 cupcakes-uri MARI):
1 ou
100g zahar pudra
100ml smantana pentru gatit
100g faina
2 linguri cacao
1 plic zahar vanilat
Nutella pentru umplutura


Ingrediente crema:
100g unt
50g zahar pudra
100g fructe de padure
1 lingura suc de lamaie
colorant alimentar rosu (optional)


          Pentru briose trebuie sa mixam oul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand acesta aproape s-a topit. Adaugam apoi si smantana si continuam mixarea.


          Peste amestectul de mai sus adaugam si faina. Dupa ce ingredientele s-au omogenizat, adaugam si cele 2 linguri de cacao.


          Din aluatul de mai sus mie mi-au iesit 3 briose, am pus cate 2-3 linguri in fiecare forma. Nu trebuie umpluta de tot forma, aluatul va creste putin si in cuptor.
       

          Dam briosele la cuptor pana cand trec testul cu scobitoarea. Formele acestea sunt chiar dragute si cand le-am pus la cuptor nu s-au ars deloc!
         Dupa ce s-au copt si racit briosele, le taiem in mijloc un dop, facem o gaura pe care o umplem cu nutella si restul de aluat scos il punem la loc. Daca nu se intelege ce am explicat, se va intelege din pozele de mai jos!



         Mai clar, nu?

          Sa ne apucam de crema acum! Punem pe foc mic fructele de padure si sucul de lamaie. Lasam sa dea un clocot si pisam cu ajutorul furculitei fructele.


          Strecuram bine apoi fructele, sa nu mai ramane seminte! Daca, eu deja am patit-o, ati uitat sa scoateti din frigider untul, e musai sa fie moale, cititi trucul nr.3 de aici pentru a va repara "greseala" haha:)). Deci, mixam untul moale pana cand aceste devine cremos. Adaugam si zaharul pudra, eu l-am adaugat in 3 transe si am mixat bine dupa fiecare adaugare.
          Adaugam peste crema de unt si piureul de fructe. Eu am pus si cativa stropi de colorant alimentar rosu, sa-i dea o culoare mai intensa, insa acest pas este optional!


          Decoram briosele cu crema de fructe si o zmeurica in varf! Ceea ce este OBLIGATORIU astazi este sa ne bucuram impreuna de un an cu DELIGHTS si sa ne rasfatam virtual cu aceste cupcakes-uri delicioase!




12 comentarii:

  1. Raluca Topliceanu5:57 p.m.

    Heei,

    Nu stiu daca trebuie sa iti spun la multi ani sau felicitari,insa vreau neaparat sa iti scriu parerea mea despre blogul tau.La inceput am gasit prima data reteta ta de "Rulada cu banane".Imi era tare lene,recunosc,sa iti citesc povestioarele,insa intr-o zi,m-am apucat de citit pentru ca eram curioasa ce scriai atata!Si acum iubesc asta!Primesc email cu postarile tale si imediat intru sa vad ce ai mai facut/postat.Chiar simt si eu ca te cunosc mai bine si imi plac retetele tale si pozele tale la nebunie!Iti multumesc ca impartasesti aceste retete cu noi,intotdeauna ma uit prima data cum faci tu reteta apoi vad si la altii.

    O zi cat de frumoasa sa ai astazi,iti ador si urmaresc blogul❤


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awww ce dragut din partea ta ❤ Multumesc frumos!! pupici ❤

      Ștergere
  2. Anne G.5:59 p.m.

    Felicitări pentru toată munca depusă şi abia aştept să văd cât mai multe rețete.Ți-am lăsat şi eu câteva mesaje,sper să îmi poți răspunde

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, nu te am la prieteni pe facebook si mesajele au intrat in spam dar le-am gasit acum si ti-am raspuns! Pupici ❤

      Ștergere
  3. Foarte frumos blogul iar tu esti superba!!Mult succes in continuare ❤❤

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani blogulet :) cu spor si inspiratie autoarei !

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de mine ce briose bune!!!!!!Felicitari pt tot ce faci!!!!Nu stiu sa dau fara anonim.Luminita B.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha:))) Nicio problema! Multumesc frumos ❤❤

      Ștergere
  6. Felicitaru Meea, esti o fata minunata! Multi ani si de acum inainte, ani frumosi cu realizari, impliniri si bucurii de tot felul! ♡♡♡ (mena)

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts