joi, septembrie 15, 2016

Chipsuri Nachos & Sos de branza


          Se poarta cinema-ul acuma de nu se poate! Nu eram mare fan filmelor, decat a celor care chiar imi placeau maxim. Nu m-as fi visat niciodata la un film, la cinema, la "Suicide Squad" sau orice alt fel de film cu "eroi" si SF. Ei bine, iata-ma, deja a10-a oara cand merg si ma uit la tot felul de filme cu eroi haha:)). Oamenii se mai schimba:). Imi luam de acolo si Nachos desigur si erau atat de buuuni. Acum ganditi-va sa va faceti cinema acasa! Nu neaparat cu nu stiu ce plasma, dar cu un film bun si Nachos de casa. Si ganditi-va sa vi se mai si spuna " waaaw, sunt mai buni decat cei de la cinema!". Ce sa vreti mai mult? Vin astazi si va propun sa va faceti propriul cinema acasa, in zilele cand este mai comod sa stai in pijamale, sa urmaresti un film bun si sa mananci nachos facuti in casa. 
          Aaa da, sa va povestesc acum si o intamplare haioasa. In timpul filmului mancam Nachos. Stiti ca la cinema iti da o farfurie (cam mica) cu chipsuri Nachos, iar in farfuria aceea este si un loc mai mic unde iti pune sosul. Un prieten de langa mine il intreaba pe celalalt: " Mai ai sos?" la care celalalt: " Ce sos?" hahahaha:)).  El nu observase ca primise si sos hahaha:))),
*Tin sa subliniez pentru cei care nu au gustat vreodata aceste chipsuri, un procentaj mare din gustul lor il detine si sosul : salsa sau cel de branza. De data aceasta eu am facut sosul de branza dar promit sa revin si cu celalalt sos. Nu va mai tin la povesti si va urez spor la treaba si vizionare placuta! Pupici



Ingrediente nachos:
200g faina de porumb (malai)
150g faina de grau (faina normala haha:)) )
sare, boia iute
2 linguri de ulei
aprox. 200 ml apa calduta


Ingrediente sos de branza:
un cub de unt ( aprox. 30g )
2 linguri faina
250ml lapte
200g branza CHEDDAR (musai)
boia iute, sare


         Pentru prepararea chipsurilor Nachos procedam astfel: cernem faina de grau si cea de porumb.


         Adaugam sarea, uleiul si apa (apa puneti in functie de nevoie. Daca amestecul nu se leaga mai adaugati, iar daca amestectul se leaga nu este nevoie de toti cei 250ml apa). Incepem framantarea acestor ingrediente pana cand obtinem un aluat elastic.




          Dupa ce am terminat de framantat, pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie subtire. Chipsurile sunt mai crocante daca foaia intinsa din blat este subtire. Intepam blatul intins in toate locurile cu o furculita.



          Taiem aluatul in patratele, apoi taiem fiecare patratel pe diagonala. Trebuie sa rezulte multe triunghiulete.


         Intr-o oala punem ulei pana pe la mijlocul acesteia. Cand uleiul este incins punem cateva triunghuri din nachos la prajit si le lasam pentru 1 minut apoi le scoatem pe un servetel absorbant. Procedam la fel si cu celalalte triunghuri din aluat.
         Condimentam chipsurile cu boia iute sau orice alt condiment va place.



         Continuam prin a pregati si sosul de branza: punem cubuletul de unt la topit intr-o cratita. Adaugam si cele 2 linguri de faina si amestecam rapid pana cand amestecul se leaga ca in poza de mai jos.


         Adaugam apoi si laptele. Lasam sosul la foc mic, amestecand continuu pana cand amestecul face bule.


         In acest moment adaugam branza Cheddar, sarea si boiaua iute. Amestecam rapid pana cand branza s-a topit, mai lasam sosul pe foc un 1 minut apoi il lasam la racit putin.




        Dam drumul la film si gustam cele mai bune chipsuri nachos impreuna cu cel mai bun sos de branza! YAAAMY



6 comentarii:

  1. Super! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lorena9:06 p.m.

    Ce reteta super!Am sa o incerc sambata!Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Ieri am făcut rețeta şi a fost tare bun!
    Sosul a placut tare mult si celor mici

    RăspundețiȘtergere

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts