vineri, noiembrie 18, 2016

Prajitura Kinder Bueno


          Din categoria "vreau sa fac o prajitura care sa dea pe toti pe spate", am pregatit astazi KINDER BUENO! Da, chiar bueeeno!! Este una dintre prajiturile pe care le voi pregati pentru Craciun. Inca ma gandesc la alte cateva prajituri buune pentru Craciun, chiar si pana acum lista este prea luunga:(( O, ca sa nu mai spun ca nici macar nu este iarna si deja am ramas fara economii, toate ducandu-se pe tot felul de lucruri de Craciun!
          Acum imi amintesc ce am patit cand am facut pozele acestei prajituri. Stiti, nu stiti, ia ceva timp pana sa iasa o poza buna! Am taiat felia ca la carte (desi nu le prea am cu taiatul), am ridicat-o usor din tava si cand sa o pun pe farfurie a cazut direct cu crema in jooos :((. Nah bine, dupa un luuung oftat (nu prea dragut haha:)) ), am taiat alta felie si am pus-o in farfurie, de data aceasta, cum trebuie! Am schimbat decorul de vreo 191928374 de ori, 23 de grade in casa, jumate de ora.... ghiciti la ce au condus toate acestea? AHAM. Crema prajiturii s-a inmuiaat. Bine, nu s-a scurs toata prajitura, dar tot nu arata ca la inceput. Nici rabdare de alta felie nu am avut asa ca va prezint o prajitura cu crema aproximativ topita si chinuita haha:)). Exagerez si eu, dar cu cea mai mare sinceritate declar aceasta prajitura apartinatoare categoriei "PRAJITURI CARE TE DAU PE SPATE"! Deci, tineti-va bine! 


Ingrediente blat:
7 albusuri
9 linguri de zahar
1 lingura ulei
3 linguri faina
3 linguri pesmet
1 lingurita praf de copt
100g pudra de migdale (sau nuci macinate)



Ingrediente crema:
200g Nutella
7 galbenusuri
200g zahar
2 linguri amidon
un plic budinca de vanilie
400ml lapte
200g unt
2 linguri cacao


Decor:
250ml frisca batuta
17-18 biscuiti


          Pentru blat, mixam albusurile spuma tare. Adaugam apoi zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam si uleiul. In continuare, punem faina, pesmetul, praful de copt si pudra de migdale.


          Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptor pentru 20-15 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit apoi dezlipim hartia de copt.



          Continuam prin a pregati crema: pe baie de aburi punem galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam pana cand zaharul s-a topit.


         Luam vasul cu galbenusuri si il punem pe foc mic. Adaugam amidonul si praful de budinca amestecat cu laptele. Lasam crema pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca.




          Lasam crema la racit, timp in care ungem blatul cu Nutella si il dam la rece 10-15 minute.


          Dupa ce crema de galbenusuri s-a racit, adaugam cate un cub din untul moale (la temp. camerei). Mixam bine dupa fiecare adaugare de cub.


          Jumatate din crema o amestecam, separat, cu cele 2 linguri de cacao.
          Scoatem blatul uns cu Nutella din frigider.
          Pentru asamblarea prajiturii procedam astfel: peste blatul uns cu Nutella punem crema galbena, apoi punem biscuitii (unul langa celalalt) si apoi crema cu cacao. Dam prajitura la rece pentru cateva ore.


          Dupa ce am lasat la rece cateva ore prajitura, o ornam cu frisca batuta. Apoi lasam prajitura la frigider peste noapte. Stiu, acesta este cel mai greu pas, dar trebuie sa ne supunem haha:)).



Un comentariu:

YOU SHOULD ALSO VISIT

NEWS

recentposts

CHECK IT OUT

randomposts